Nytt Norgesmesterskap til Hamar i 2021

Postet av Heidi Fjellet Kristiansen den 8. Des 2020

Siste helga i mai blir det ny NM-fest på Hamar idrettspark. Da ønsker vi mangekjemperne velkommen til NM mangekamp.

Mesterskapet arrangeres for ungdom, junior, senior og veteraner. I tillegg har vi nasjonalt mangekampstevne for 13 og 14 år innlagt.

Best i verden

Norge har flere utøvere som hevder seg helt i toppen internasjonalt i sine aldersklasser.  Supertalentet Henriette Jæger satte sågar verdensrekord i u-18 forrige sesong.  Det blir spennende å følge de allsidige utøverne, og nok en gang få arrangere et norsk mesterskap på Hamar.

Tre arrangører

Denne gangen har Hamar IL, friidrett og Friidrettsklubben Orion inngått samarbeid med Innlandet friidrettskrets om arrangementet. 

– Vi har i samarbeid med lokale klubber arrangert de to foregående mangekampmesterskapene i henholdsvis Nes hallen (innendørs) og Fagernes, sier daglig leder i Innlandet friidrettskrets Dag Kåshagen. Nå tok vi kontakt med de dyktige arrangørene for hovedmesterskapet 2019, og er glad for at Orion og Hamar ønsket å ta på seg arrangementet, sier Kåshagen. Kretsen skal selvsagt bidra på lik linje med de to klubbene, avslutter Kåshagen.

Knut Johansen leder arrangementskomiteen

Nestleder i Innlandet friidrettskrets Knut Johansen er leder i arrangementskomiteen og har med seg Kristian Skjeseth (Orion) som nestleder. De øvrige funksjonene dekkes av Trond Ståle Nessmo (Hamar), økonomi, Leif Engebretsen (Orion) stevneleder, Terje Mæhlum (Hamar) teknisk og anlegg, Heidi F. Kristiansen (Orion) stevnekontor og kommunikasjon, Dag Kåshagen (kretsen) sponsor, marked og utøverkontakt.

Krevende arrangement

– Vi håper på 200 deltakere, sier leder i komiteen Knut Johansen. Et slikt mesterskap er krevende i den forstand at det er mange øvelser og klasser, og det er litt andre regler i forhold til pauser mellom øvelsene. De ulike klassene har øvelser som skal gjennomføres i en bestemt rekkefølge i alt fra 4-kamp til 10-kamp. Dette krever at vi har god kompetanse på våre dommere og funksjonærer, men dette er jeg trygg på at vi skal få godt i havn, sier Johansen. 

Bildet: Leif Engebretsen gleder seg til nok et Norgesmesterskap som stevneleder.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.