Sjette beste klubb i junior-NM

Postet av FIK Orion den 16. Aug 2015Med fire gull, en sølv og tre bronsemedaljer ble Orion nummer seks på medaljestatistikken i årets junior-NM. Det var bare klubbene Norna Salhus fra Bergen og Tjalve fra Oslo som tok flere gull enn Orion! Sigurd Ruud Skjeseth startet med gull på 5000 meter på fredag og stafettlagene avsluttet med 2xgull på søndag. En fantastisk helg i vakre Byrkjelo.

Gullmedaljer
Sigurd Ruud Skjeseth (19) har trent seg tålmodig tilbake etter sykdom, og debuterte på 5000 meter i junior-NM. Løpsopplegget passet Sigurd perfekt, og da fire runder gjenstod var det aldri noen tvil om hvor seier skulle havne. Tiden 14,51,21 er rett bak persen. Petter Myhr (15) imponerte med femteplass og pers med over minuttet på 15,06,37.

Haakon Gaukerud Høye (20) vant lengde da han for første gang hoppet over 7 meter. Dessverre var medvinden 2,4 i hoppet på 7,02 men differansen ned til sølv var på hele 40 centimeter.

Det sies at det å vinne gull er gøy, men å vinne gull på stafett er 4xgøy. På de to avsluttende stafettene i U-23 sørget våre løpere for at det ble 8xgøy da både jentene og guttene knivet seg inn til seier. Rikke Hauan, Ingeborg Bjertnes Mellum, Natalie Sosulska Moen og Tonje Fjellet Kristiansen var bare 23 hundredeler fra å sette senior kretsrekord da de løp på 2,15,92 og sikret seg gullet foran Vidar og Sandnes. (Vidar ble senere disket).

Abou Granli Diomande, Øystein Klareng, Jonathan Quarcoo og Haakon Gaukerud Høye knuste kretsrekorden til Moelven da de løp på 1,53,94, og satte mesterskapsrekord. Da var det bare gøy at arrangøren spilte gøy på landet til ære for våre løpere.

Sølvmedalje
Jonathan Quarcoo var skuffet over fjerdeplass på 200 meter ,men godt fornøyd med sølv på 100 meter med 10,74 bak NMs beste mannlige utøver Even Meinseth.

Bronsemedaljer
Haakon Gaukerud Høye reiste hjem fra Byrkjelo med tre medaljer. Foruten gullene på stafett og lengde ble det bronse på 400 meter med flott ny pers 48,33. Even Brøndbo Dahl strålte om kapp med sola i Byrkjelo etter bronse på 1500 meter og ny pers på 3,54,97. Pers ble det også på Natalie Sosulska Moen på 200 meter og flott bronsemedalje med tiden 25,68.

Bilder fra mesterskapet....

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.