Sigurd lover å komme sterkt tilbake

Postet av FIK Orion den 8. Jul 2015

For å bli god i friidrett kreves det talent, mye trening og mye tålmodighet. Det siste har Sigurd Ruud Skjeseth (19) fått kjenne litt ekstra på denne sesongen.
Vårsesongen startet strålende med sølv i NM terrengløp og seier i Holmenkollstafetten etter en knalletappe av Sigurd. Unggutten skulle bare gjennomføre de siste eksamene på Stange videregående skole, og få tid til enda mer trening i mai og juni. Disse planene ble raskt skrinlagt da han ble fullstendig slått ut av virussykdom.

-Jeg følte meg i dårlig form med feber, hodepine, halsvondt og slapp i kroppen rett etter Holmenkollstafetten, sier Sigurd. Dette slo meg ut i flere uker og da jeg forsøkte en treningsøkt var formen enda dårligere dagen etter. Etter flere undersøkelser var svaret virussykdom, men heldigvis ingen kyssesyke.

-Det har vært tøft å se konkurrentene løpe på store stevner uten meg på startlistene, men jeg innså fort at sesongplanene måtte endres, sier Sigurd. Nå er jeg i trening igjen, men har mistet mange timer/økter og kan tidligst regne med å konkurrere i junior-NM i midten av august.

Fra O-løp og langrenn til løping

For trenere og ledere i Orion har det aldri vært noen tvil om at Sigurd har talent for løping etter at han begynte med friidrett som 16-åring. Trener Rudy van Oevelen og Sigurd selv har vært enige om å skynde seg langsomt, men likevel har unggutten markert seg på nasjonalt høyt nivå.

Det store gjennombruddet kom i Världsungdomsspelen i 2014 da han fosset inn til tredjeplass på 5000 meter på den sterke tiden 14,43,20. Dette fulgte han opp med bronse i junior-NM på samme distanse. Resultatene ga han både Nordisk juniorlandskamp og tur til EM terrengløp. I terreng-EM ble han nest beste norske utøver.

Slike prestasjoner gir mersmak, og det er ikke få treningstimer som har blitt lagt ned i Stangehallen, Romedal stadion og i skogstier i Romedal gjennom vinteren og våren.

Junior-EM innen rekkevidde

Sigurd gleder seg over at klubbkameratene Jonathan Quarcoo og Øystein Klareng er tatt ut til EM for junior i Eskilstuna, men skulle nok veldig gjerne vært der selv. Kravet på 5000 var 14,45,00 og altså dårligere enn Sigurds personlige rekord. – At sykdom skulle sette en stopper for dette mesterskapet er selvfølgelig veldig kjedelig, sier Sigurd, som lover å komme ”fryktelig” tilbake. Da inspirerer det selvsagt å se at treningskameratene Anders Søgnebotten Lang-Ree og Petter Myhr rasker med seg både aldersrekord, mesterskapskrav, kretsrekorder og medaljer i store stevner.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.