Nå starter en ny NM-epoke i friidrett på Hamar

Postet av Heidi Fjellet Kristiansen den 4. Mai 2017

Idrettsbyen Hamar har hatt flere norske mesterskap i friidrett på ærverdige Hamar stadion, bl.a. hoved-NM i 1959 og 1971, samt junior-NM i 1977. Etter mange år på vent fikk endelig friidretten i Hamar idrettslag et nytt og etterlengtet anlegg på Børstad i 2015. Dette vekket nytt liv i gamle og nye friidrettshjerter i byen. Med naboklubben Orion med stor arrangementserfaring og Hamar IL med stolte friidrettstradisjoner og ungt pågangsmot, ble anlegget allerede tildelt elitestevne i friidrett som åpningsstevne i 2015 i samarbeid med Hedmark friidrettskrets.

Klubbene Orion og Hamar IL, friidrett har nå organisert en stevneallianse og mesterskap og store stevner står nærmest i kø i årene framover.

NM stafetter 20. og 21 mai 2017

Det hele starter med NM i stafetter tredje helga i mai. Da tar vi imot drøye 500 stafettløpere fra hele Norge, som skal sette sine farger på byen. De skal konkurrere i klasser fra ungdom, junior, senior og veteraner i ulike stafetter. Det er 4x100, 4x400, 4x600, 4x800 og 4x1500 som står på programmet.

Ungdomsprofil

Arrangementskomiteen er i god gang med planleggingen, og håper at deltakerne reiser hjem med gode minner fra Hamar. Mesterskapet har en egen komite som har ansvaret for å lage en ungdomsprofil på NM-dagene. Vi har fått økonomisk støtte fra Hedmark fylkeskommune til dette, og kommer blant annet til å ha ungdommer i sentrale lederjobber, sier leder i HIL, friidrett Øyvind Ranestad. Vi vil også få se en ungdommelig åpning av mesterskapet begge dager, samt stor synlighet i sosiale medier under arrangementet, sier informasjonsansvarlig Heidi Kristiansen.

Feirer 100 års jubileum med NM senior

I 2019 blir det stor feiring av Hamar IL friidrett som er 100 år. Derfor var det stor jubel da det tidligere i år ble kjent at vi får arrangere hoved-NM i friidrett dette året. Da det også ble bekjentgjort at Norges friidrettsforbund har tildelt Hamar ungdomslekene i 2018, viser det at forbundet har stor tillit til oss som arrangør. Ungdomslekene er Norsk friidretts største satsing på 13 og 14 åringer og er en kretslagskonkurranse, der det er ni kretser som tilhører vår region.

Elitestevne tredje året på rad

Og ikke nok med det, for tredje året på rad har vi også i år, som en av tre arrangører, fått tildelt elitestevne. Dette skjer onsdag 16. august. Oslo og Kristiansand er de andre arrangørbyene.

BILDET: NM-komiteen ønsker velkommen til idrettsbyen Hamar og NM i stafetter. Fra venstre Trond Fjæstad, Øyvind Ranestad, Hilde Anette Neby, Kristian Skjeseth og Leif Engebretsen. Ikke på bildet: Terje Mæhlum og Heidi F. Kristiansen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.